Door het coronavirus staat de wereld op zijn kop. Deze bijzondere tijden vragen om creatieve oplossingen, zo ook binnen de huizenmarkt. Het bezichtigen van woningen gaat door en dit vraagt enige creativiteit van de makelaars. Eén van de oplossingen om corona-proof te werk te gaan is virtueel bezichtigen. Hoe gaat dit in zijn werk en hoe kun jij je als geïnteresseerde hier het beste op voorbereiden? Ontdek het hier!
Veiligheid voorop
Er worden dus door makelaars verschillende maatregelen genomen om de veiligheid van jou en die van de makelaar zelf voorop te stellen. Een virtuele bezichtiging is hierbij een goed uitgangspunt. Wat moet je je dan voorstellen bij een virtuele bezichtiging? Het huis waar jij geïnteresseerd in bent wordt via een livestream getoond. Op deze livestream neemt de makelaar je mee door het huis en kun je vragen stellen. Iedere makelaar bepaalt zelf hoe hij/zij de livestream aanbiedt en hoe er tijdens deze stream te werk wordt gegaan. Zo kan de livestream via Facebook worden aangeboden, maar ook via andere platformen als Zoom of Periscope.
Een tweede ronde
Mocht je na de virtuele bezichtiging echt serieus geïnteresseerd zijn, dan kan de makelaar je uitnodigen voor een tweede ronde. In deze tweede ronde krijg je dan vooralsnog de kans om het huis fysiek zelf te bezichtigen. Deze bezichtiging vind dan plaats op individuele basis, om zo toch nog aan de corona maatregelen te voldoen. Toch kan de manier van aanpak ook hier per makelaar verschillen en het is daarom altijd verstandig om van te voren contact op te nemen met de makelaar om te informeren hoe hij/zij het precies aanpakt.
Wees goed voorbereid
Met of zonder corona, het is wenselijk om jezelf voor een bezichtiging altijd zo goed mogelijk voor te bereiden. Een aankoopmakelaar kan je hier goed in ondersteunen. Ook bij een virtuele bezichtiging is het vooralsnog goed om deze expert in te schakelen. Zo kan de aankoopmakelaar dingen opvallen waar je wellicht zelf niet aan gedacht had. Zowel jij als de aankoopmakelaar kunnen tijdens de virtuele bezichtiging aantekeningen maken en deze vervolgens erna met elkaar bespreken. Daarnaast kan de aankoopmakelaar helpen om alvast belangrijke document, zoals een onderhoudsrapport, op te vragen. Tot slot, kan de makelaar je alvast informeren over de buurt waarin de woning zich begeeft.
Op deze manier ben je goed voorbereid en kun jij je slag slaan op jouw droomhuis.